funiQ logo

This article is not available in English. This is the Hungarian version of the article.

Balatonboglár - Platán szabadstrand

Balatonboglár legnagyobb, összesen közel 9,5 hektáron elterülő, egykori fizetős, ma szabadstrandja a Platán, amely 2017-ben kiérdemelte a Kék Hullám Zászló négycsillagos minősítését.

A pázsittal borított strandot nem olyan könnyű megtalálni a többi szabadstrand között, de kiindulásnak jó, ha keressük az égbe nyúló platánfákat, hiszen nagyjából az egész standon ezeknek a fáknak a lombja biztosítja az árnyékot. A fürdőhely bejárata előtt egy díszburkolatos, kör alakú teret találunk, amelynek közepén egy pavilon áll, a mellette lévő épületben pedig különféle vendéglátó egységek és üzletek vannak. A strand környékén a parkolás díjtalan.

Ahogy már a délparti strandoknál megszokhattuk, a víz itt is lassan mélyül, így kisgyerekkel is bátran bemehetünk a vízbe. A strand területén játszótereket, tollaslabda-, strandfoci-, strandröplabda-, strandkézilabda pályát, pingpong asztalt is találunk, de van vízi röplabda, vízi kapu, vízi kosárpalánk is. Ami pedig a legérdekesebb, hogy kialakításra került egy fűzfalabirintus, ahol érdemes elveszni.

A fizetős szolgáltatások között van a vízibicikli kölcsönzés, a trambulinon ugrálás, a felfújható óriáscsúszda, az asztalifoci, a minigolfpálya használata.

A díjmentesen használható mosdók mozgáskorlátozottak számára is megközelíthetők.

A strandon és az előtte lévő téren hétvégente ingyenes műsorokat tartanak, a Platán soron pedig népi iparművészeti és kézműves vásárba csöppenhetünk. A strand előtti Vörösmarty téren megcsodálhatjuk Johan Müller Vízbelépő lány című szobrát.

Közvetlenül a Platán strand mellett található a Buborék Élményfürdő.

Nyitva tartás

Május 15. - szeptember 5.
Minden nap 9-18 óráig

Elérhetőség

Cím: 8630 Balatonboglár, Platán tér 1.
Tel.: +36 30 351 4476